bg

Nyheter

Gullbelønning

Gullbelønning

Ildfaste gullressurser kan generelt deles inn i tre hovedtyper:
Den første typen er gullmalm av typen høy arsenikk, karbon og svovel.I denne typen er arseninnholdet mer enn 3%, karboninnholdet er 1-2%, og svovelinnholdet er 5-6%.Ved å bruke den konvensjonelle utvinningsprosessen for cyanidgull er gullutlutningshastigheten Den er vanligvis 20-50%, og en stor mengde Na2CN forbrukes.Når anriket med flotasjonsteknologi, selv om en høyere gullkonsentratkvalitet kan oppnås, inneholder konsentratet høye nivåer av skadelige elementer som arsen, karbon og antimon.Det vil ha innvirkning på neste trinn i gullutvinningsprosessen.

Den andre typen er gullholdige malmer der gull er pakket inn i gangmineraler og skadelige urenheter i fine partikler og mikroskopiske former.I denne typen er metallsulfidinnholdet lite, ca. 1-2 %, og er innebygd i gangmineralene.De fine gullpartiklene i krystallene utgjør 20-30 %.Konvensjonelle metoder for utvinning av cyanid eller flotasjonsanriking brukes til å utvinne gull, men gullutvinningsgraden er svært lav.

Den tredje typen er gullmalm med et nært forhold mellom gull, arsen og svovel.Dens karakteristikk er at arsen og svovel er de viktigste bærermineralene for gull, og arseninnholdet er middels.Gullutlutningsindeksen for denne malmtypen ved bruk av en enkelt cyanidgullekstraksjonsprosess er relativt lav.Hvis gull anrikes ved flotasjon, kan en høyere utvinningsgrad oppnås, men det er vanskelig å selge fordi det inneholder for mye arsen.

gruveteknologi

kjemisk utvalg

1. Gullmineralisering og separasjon

De kjemiske fordelingsmetodene til gullgruver inkluderer hovedsakelig varmtvannsmetoden og cyanidmetoden.Blandingsmetoden er relativt gammel og egnet for grovkornet enkeltgull.Det er imidlertid relativt forurensende og har gradvis blitt erstattet av visdom.Det er to cyanideringsmetoder, rørende cyanidering og perkolasjonscyanidering.

2. Kjemisk og gullvalgutstyr

Den kjemiske metoden brukes til å velge gullmalm, hovedsakelig atmosfæremetoden.Utstyret som brukes inkluderer sinkpulverutvekslingsanordning, utlutningsrøretank osv. Utskiftningsanordningen for sinkpulver er en innretning som erstatter gullslam fra sigevannet med sinkpulver.

Utlutningsrøretanken er en anordning for omrøring av slurryen.Når malmpartikkelstørrelsen er under 200 mesh og løsningskonsentrasjonen er under 45 %, kan det dannes en suspensjon for å øke konsentrasjonen av oppløst gull i adsorpsjonstanken og akselerere utlutningstiden.


Innleggstid: Jan-10-2024